Aviz favorabil pentru Petre Daea

505

Petre Daea a primit joi aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament, cu 19 voturi “pentru”, cinci “împotrivă” şi trei abţineri, pentru a prelua din nou funcţia de ministru al Agriculturii.

”Eu nu sunt surprins, nu am fost surprins şi ştiu un singur lucru: că eu am venit la muncă. Am spus-o de la bun început, că nu o să particip prea de multe ori la televizor şi am făcut acest lucru, m-am ţinut de cuvânt şi vin atunci când am ceva de transmis pentru ţară, de fiecare dată când am avut realizări şi am avut ceva de transmis ceva ţării”, a declarat Daea la finalul audierilor, întrebat dacă a fost surprins atunci când i s-a propus să preia această funcţie.

Întrebat de jurnalişti dacă i s-a reproşat vreodată limbajul ”uşor exotic, care aduce aminte de America Latină sau de România anilor 80″, Daea a răspuns: ”Văd că dumneavoastră o faceţi şi este bine că o faceţi. Înseamnă că exist!”.

Ministrul a spus că nu a fost afectat de criza politică din ultimele săptămâni şi că a venit la birou în fiecare zi.

”Dacă lucrez astăzi, înseamnă că sărbătoresc. Eu în fiecare zi când lucrez şi am rezultate pentru mine este o sărbătoare. Că este şi Sfântul Pătru, cu atât mai mult”, a afirmat Daea, întrebat dacă mai are timp să îşi sărbătorească ziua de nume.

În cadrul audierilor, acesta a declarat iar că nu intră în categoria ”celor care critică oaia seara, iar dimineaţa mănâncă brânză”.

“Să ştiţi că nu intru în categoria celor care critică oaia seara şi dimineaţa mănâncă brânză. Intru în categoria acelora care abordează cu seriozitate acest domeniu şi pe care îl gestionez cu echilibru, în aşa fel încât această specie, care a avut o creştere importantă în ultima perioadă, să îşi păstreze ascensiunea efectivului, în aşa fel încât să putem valorifica cele 4,8 milioane hectare de pajişti din România care înseamnă deopotrivă Olanda, Belgia şi Elveţia la un loc”, a spus Daea.

În ceea ce priveşte sectorul de irigaţii, Daea a afirmat că programul început este în termen, iar în câmpuri sunt 1.239 km de canal plin cu apă, din care 872 km de canal cu apă alimentată din Dunăre.

Ministrul a precizat că în prezent sunt 100.168 hectare acoperite cu sisteme de apă, din care în udarea întâi sunt 63.467 ha.