AVRAM IANCU SARBATORIT SOLEMN LA SATU MARE IN CADRUL MANIFESTARILOR PRILEJUITE DE CENTENARUL ROMANIEI

475

Conducerea filialei Satu Mare a Societăţii Cultural-Patriotice Avram Iancu, în frunte cu preşedintele Mircea Dobra, a organizat , astăzi, la orele amiezii, o scurtă aniversare la bustul Crăişorului Munţilor, amplasat în urmă cu patru ani în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. Evenimentul de azi a avut mai multe semnificații și anume aniversarea a 194 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, 170 de ani de la Revoluția din 1848, 4 ani de la dezvrelirea bustului și 100 de ani de Romania.

Evenimentul a fost organizat alături de elevii Școalii Generale Avram Iancu Satu Mare. Avram Iancu este considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, iar memoria lui este cinstită în mod deosebit de români şi îndeosebi de moţii din Munţii Apuseni, din judeţul Satu Mare şi Maramureş, dar şi toţi ceilalţi răsfiraţi prin toate colţurile României.

Societatea Cultural Patriotică Avram Iancu din România, înfinţată în 1992 de către Teodor Stan, luptă şi azi prin mijloace educative şi culturale pentru unirea tuturor românilor la un loc, menţinerea vie a conştiinţei naţionale şi dezvoltarea unei loialităţi faţă de ţara adoptivă sunt doar câteva dintre acestea.