Bani mai mulți pentru sprijinirea producției de legume în spații protejate

7

O veste pentru fermieri vine să mai îndulcească dezamăgirea pe care românii au trăit-o după ce României i-a fost refuzată accederea în spațiul Schengen.

Executivul a aprobat, în ședința de Guvern de joi, Hotărârea ce modifică art. 8 din HG nr.148/2022 pentru aprobarea Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit noului act normativ, resursele financiare necesare achitării obligațiilor de plată către potențialii beneficiari ai schemei de ajutor de minimis înscriși în Program în ciclul II de producție au fost suplimentate cu 74.711.000 lei, de la 265.283.000 lei la 339.994.000 lei, reprezentând echivalentul a 68.721.000 euro.

„Prin actul normativ aprobat (de Guvern –n.r.), suplimentăm bugetul alocat programului de susținere a producției de legume, venind în sprijinul fermierilor, astfel încât aceștia să poată produce în continuare pentru țară, să-și consolideze și să-și dezvolte fermele”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Reprezentanții MADR menționează că prin noul act normativ se asigură efectuarea plăților pentru beneficiarii Programului din Ciclul II de producție, cu impact asupra continuării lucrărilor specifice în spații protejate pentru noile culturi.

Pentru Ciclul II de producție, valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar este de 1.000 euro/cultură/1.000 mp.