BARAGANUL 100% – NU MAI SUNT TERENURI DISPONIBILE PENTRU EXTINDEREA FERMELOR

634

Producătorul agricol Gheorghe Ţuţuianu, proprietarul fermei Lux Com din Arţari, judeţul Ialomiţa, care cultivă cereale pe o suprafaţă de circa 4.300 de hectare, afirmă că şi-ar dori să crească suprafeţele cultivate, însă nu mai sunt terenuri disponibile în zona sa, în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

„Am vrea să ne creştem suprafeţele cultivate, dar nu mai găsim terenuri pentru că toate suprafeţele din zonă sunt deja lucrate. Nu mai ai de unde să cumperi“, a spus el.

Astfel, singura variantă de maximizare a profiturilor companiei Lux Com, un business cu afaceri de 30 mil. lei (6,5 mil. euro), rămâne creşterea randamentelor la hectar.

„Totul pleacă de tehnologie, când vorbim de creşterea producţiilor. Investim peste 4.000 lei la hectar numai pe materiile prime agricole, adică pe seminţe şi produse de protecţie a plantelor”, a spus Ţuţuianu.

Din cele 4.300 de hectare de teren exploatate de Lux Com în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, circa 40% din suprafaţă aparţine fermierului Gheorghe Ţuţuianu. Restul suprafeţei este luată în arendă, teren pentru care Lux Com plăteşte proprietarilor între 130 de euro şi 300 de euro pe hectar anual. (sursa: zf.ro)