Bărbat găsit decedat pe câmp în timp ce păștea vacile

646

Un bărbat de 50 ani, din comuna gălățeană Cavadinești, a fost găsit decedat sâmbătă seară pe un câmp din apropierea localității, probabil din cauza caniculei, a declarat directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați, Mihai Polinschi.

Potrivit acestuia, bărbatul ieșise cu vacile la păscut chiar dacă în câmp temperatura era foarte mare. Cum nu era cunoscut cu probleme medicale și nici nu avea urme de violență, cel mai probabil expunerea la temperaturile extreme i-a cauzat decesul.

“Era vorba despre un bărbat de 50 de ani care era la câmp, păștea vacile. A fost găsit decedat în câmp în plină caniculă de către niște consăteni. Echipajul nostru care a sosit la fața locului l-a găsit decedat deja de câteva ore. Nu avea urme de violență și nu avea istoric medical. Cel mai posibil, canicula a fost factorul agravant”, a spus Polinschi.

În ultimele 24 de ore, a arătat purtătorul de cuvânt, Serviciul Județean de Ambulanță a mai intervenit pentru șase persoane leșinate în locuri publice din pricina caniculei. Este vorba despre persoane cu vârste între 8 și 80 de ani.

Joi după-amiază, în municipiul Galați s-a înregistrat un deces pe fondul caniculei, un bărbat de 60 de ani, căzut în fața blocului în care locuia, iar vineri, un alt bărbat, de 68 de ani, din comuna Moscu, a suferit un accident vascular cerebral după ce a circulat, la orele prânzului, prin soare.