Beneficiile drojdiei pentru creșterea și dezvoltarea castraveților

183

Drojdia poate fi un îngrășământ natural excelent pentru castraveți. Plină de proteine, aminoacizi, fier, macronutrienți și micronutrienți, drojdia ajută la stimularea creșterii castraveților și la dezvoltarea rădăcinilor lor.

Aceasta poate, de asemenea, să crească rezistența plantelor la boli și dăunători, fiind o soluție organică și eficientă pentru legumicultori. 

Cum preparăm 

Pentru a folosi drojdia ca îngrășământ natural pentru castraveți, ai nevoie de câteva ingrediente simple și pași de urmat. Iată o metodă pas cu pas pentru a prepara soluția cu drojdie pentru castraveți:

Ingrediente:

Drojdia (1 pachet de drojdie uscată sau proaspătă)

Zahăr (2-3 lingurițe)

Apă caldă (5 litri)

O găleată sau un recipient mare

O lingură sau o spatulă pentru amestecare

Pune pachetul de drojdie într-un vas mic și adaugă o cană de apă caldă, dar nu fierbinte. Adaugă zahărul și amestecă până când drojdia și zahărul se dizolvă complet. Lasă amestecul să stea câteva minute până când începe să facă spumă. Acesta este semnul că drojdia este active

Într-o găleată sau recipient mare, toarnă 5 litri de apă caldă. Adaugă amestecul de drojdie și zahăr. Amestecă bine pentru a distribui uniform drojdia în apă.

Acoperă găleata cu un capac sau o cârpă curată și las-o să stea într-un loc cald timp de 12-24 de ore.

După perioada de fermentare, amestecă din nou soluția și folosește-o pentru a uda rădăcinile castraveților.

Nu uita, că pentru rezultate mai bune, specialiștii recoamandă să repeți acest proces peste 2 – 3 săptămâni.