BREAKING NEWS – Surse: Ministrul Daea ar demisiona

3

Surse politice din cadrul coaliției de guvernare vorbeau miercuri despre demisia/demiterea ministrului Agriculturii, Petre Daea, în contextul discuțiilor privind decizia României de interzicere a importurilor de cereale din Ucraina.

„Cerealele din Ucraina sunt sigure. ANSVSA a făcut verificările, iar Ucraina are grâu de calitate”, ar fi afirmat premierul Nicolae Ciucă, legat de această temă, potrivit acelorași surse politice.

„Premierul nu poate fi ministrul Agriculturii”, ar mai fi spus Ciucă, arătând că e treaba șefului MADR să comunice datele legate de cereale.

Cât despre schimbarea lui Petre Daea din fruntea Ministerului Agriculturii, premierul s-a spălat pe mâini, arătând că „este politica lor (a celor de la PSD) dacă îl schimbă”, mai spun sursele citate.

Interesant este că o asemenea mișcare ar veni imediat după ce moțiunea simplă depusă de USRși Forța Dreptei împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, a fost respinsă, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, cu 83 de voturi „pentru”, 174 „împotrivă” și o abținere.