Brutarii cer sprijinul autoritatilor pentru a putea supravietui

629

Producătorii autohtoni din industria de morărit și panificație au nevoie de ajutor prin măsuri specifice, deoarece nu aceștia mai sunt atât de puternici pe piața din România, susține Viorel Marin, Președintele Asociației Naționale a Industriilor de Morărit și Panificație (ANAMOB).

“Trebuie măsuri care să ajute industria locală, industria națională. Nu mai suntem atât de puternici la noi în țară. Trebuie să devenim mult mai puternici la noi în țară, în primul rând”, a declarat joi, Viorel Marin, în deschiderea expoziției internaționale GastroPan care se desfășoară în această săptămână la Sibiu.

Președintele ANAMOB îi îndeamnă pe toți din domeniu să “folosească banii mult mai inteligent”, în condițiile în care salariile din morărit și panificație, susține Viorel Marin, sunt mici.

“Banii trebuie să începem să-i folosim mult mai inteligent. Și în același timp să mai facem și multe alte lucruri cu care să venim în plus față de ceea ce există la ora actuală. Pentru că vedem foarte clar că se adâncește deja o groapă de venituri dintre angajații statului și angajații din sectorul privat”, a adăugat președintele ANAMOB.

De joi până sâmbătă, în municipiul Sibiu, cei mai buni specialiști din panificație, cofetărie, gelaterie, ciocolaterie și HoReCa se reunesc în cadrul expoziției internaționale GastroPan.

Cele trei zile ale expoziției vor fi animate de prezentări, demonstrații practice, degustări, dar și concursuri.

Joi, la secțiunea Cofetărie, concurenții vor expune cele mai reușite torturi obținute din ingrediente exotice și piese artistice din ciocolată sau pastă de zahăr cu tema “Cinema”. Cel mai râvnit premiu al zilei va fi trofeul Tortul Anului 2017.

La secțiunea Panificație-Patiserie, zeci de brutari artizani dar și producători industriali vor prezenta, vineri, cele mai bune sortimente de pâine și produse sărate de patiserie pentru mic dejun, dar și piese artistice din aluat de panificație cu tematica “Toamna la țară”. Momentul zilei va fi decernarea trofeelor Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România și Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România.

Sâmbătă intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai apetisante platouri culinare reci din ingrediente sănătoase, dar și în realizarea celor mai spectaculoase sculpturi din fructe și legume cu tematica “Lumea acvatică”.