Buzău: Aproape jumătate din suprafaţa agricolă, calamitată de secetă

558

Aproape 100.000 de hectare de teren arabil au fost calamitate de secetă în acest an în judeţul Buzău, conform ultimelor date furnizate de Direcţia Agcicolă Judeţeană, ceea ce reprezintă peste o treime din suprafaţa arabilă, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif.

Potrivit sursei citate, 2015 a fost unul dintre cei mai secetoşi ani, comparabil doar cu anul 1986. „Datele oferite de Direcţia Agricolă sunt incomplete, sperăm ca situaţia să fie finalizată în timp optim şi pe localităţi şi să le transmitem la guvern”, a mai declarat sursa citată.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei cultivatorilor de cereale şi plante tehnice, Călin Valeriu, a declarat că „suprafaţa este mult mai mare, dar din cauza formalităţilor birocratice mulţi fermieri au renunţat să mai depună actele, culturile calamitate sunt cele de porumb, floarea-soarelui, soia şi cele furajere”. De notat că suprafaţa agricolă a judeţului Buzău este de circa 240.000 de hectare. (www.antenasatelor.ro)