Home Viata la tara Cale libera spre mormantul lui Arsenie Boca

Cale libera spre mormantul lui Arsenie Boca

710 views

Accesul pelerinilor spre Mănăstirea Prislop, facilitat în perioada Sărbătorilor de Paști.

Accesul pelerinilor care doresc să urce la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, este facilitat în perioada Sărbătorilor de Paști, după ce autoritățile județene au decis ca toate utilajele folosite la modernizarea drumului de acces să fie scoase de pe traseu.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Daniel Andronache, în locurile aglomerate de pe drum s-au montat sisteme de semaforizare și indicatoare suplimentare.

“Drumul spre Mănăstirea Prislop este în modernizare. În această perioadă am luat toate măsurile care se impun pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță. Am montat sisteme de semaforizare și marcaje suplimentare. De asemenea, au fost eliberate toate utilajele de pe drum. Am convingerea că în aceste zile nu vor fi probleme”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Daniel Andronache.

Vicepreședintele CJ Hunedoara și-a manifestat speranța că lucrările de modernizare efectuate la drumul județean care duce spre Mănăstirea Prislop s-ar putea încheia în acest an.

După modernizarea drumului, traficul între localitatea Silvașu de Jos și Mănăstirea Prislop se va desfășura pe o șosea cu o lățime de șase metri. Pe o porțiune de un kilometru, drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lățimea carosabilului va fi de nouă metri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvașu de Jos au fost proiectate două porțiuni de drum cu sens unic.

Modernizarea drumului costă 8,4 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul CJ Hunedoara. Drumul este important pentru credincioșii care merg la Mănăstirea Prislop pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca, în zilele de sărbătoare numărul pelerinilor depășind câteva zeci de mii.