Cand sărbătorim ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

574

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 266 voturi „pentru” şi 3 abţineri, proiectul de lege privind instituirea zilei de 10 octombrie drept Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti.

Potrivit unui amendament adoptat în Comisia de agricultură, prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi are inscripţionat pe etichetă drapelul României.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

În expunerea de motive este precizat faptul că adoptarea acestui proiect de lege va avea efect pozitiv asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse de către consumatori şi stimularea acestora pentru a produce calitativ şi cantitativ pe viitor.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Totodată, se va încuraja producţia agricolă naţională pentru consumatorii români, precum şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare (comercianţi), producătorul prezentând de ziua naţională produse proaspete de calitate, direct de la sursă, autohtone, care vor concura produsele din import.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

Camera Deputaţilor este for decizional în această speţă.