Când se reia programul Casa Verde Fotovoltaice? Informații de ULTIMĂ ORĂ de la AFM

2

Programul Casa Verde Fotovoltaice este tot mai aproape de a fi reluat, după ce a fost blocat, în luna septembrie, de o decizie a Curții de Apel Oradea. Se pare că Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a ajuns la un acord cu firma care dăduse instituția în judecată, iar o decizie privind soluționarea procesului este așteptată în luna decembrie.

Astfel, potrivit președintelui AFM, Laurențiu Neculaescu, programul Casa Verde Fotovoltaice ar putea fi reluat în luna septembrie.

”Au avut loc niște întâlniri cu ajutorul Ministerului Mediului, cu instalatorul respectiv, am schimbat o corespondență, astfel încât astăzi suntem în situația în care instalatorul ne-a comunicat faptul că își retrage acțiunea în instanță.

În urma acestei medieri, AFM a redeschis o sesiune de înscriere pentru instalatori, astfel încât să permitem un nou calup de firme să intre în acest program. A fost deschisă sesiunea în 22 noiembrie și s-a încheiat în 28 noiembrie. Urmează să fie evaluate solicitările, constituite garanțiile de participare în cadrul programului și validați cei 93 de instalatori care s-au înscris în această perioadă.

Urmare a acestei noi sesiuni, compania care s-a considerat nedreptățită în urma primei sesiuni și-a depus dosarul, urmează să fie evaluată, dar odată cu înscrierea în aplicație ne-a și notificat că își retrage acțiunea în instanță. Am făcut și noi și ei solicitare către instanță, avem un termen dat de Curtea de Apel Oradea pe data de 13 decembrie. Sperăm să se închidă din primul termen această dispută între AFM și firma respectivă.

Dacă instanța, pe data de 13 decembrie, va lua act de adresele făcute de către AFM și de firma de instalare, ar însemna să avem o decizie privind ridicarea suspendării programului. Asta ar însemna ca undeva în ianuarie să reluăm programul”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DC News.