Carantină prelungită în localitatea în care au apărut îmbolnăvirile cu antrax la om și la bovine

638

Autoritățile sanitar- veterinare din Botoșani au dispus prelungirea carantinei impuse în localitatea Flondora din comuna Manoleasa, după apariția cazurilor de îmbolnăvire cu antrax la un bărbat de 46 de ani, dar și la două bovine, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, directorul Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

Potrivit sursei citate, pășunatul pe o suprafață de 55 de hectare de pășune de pe raza localității Flondora a fost interzis până pe 29 iunie, după ce sâmbătă a apărut o nouă suspiciune de antrax la un vițel. În același timp, autoritățile au dispus interdicția colectării laptelui din exploatația zootehnică în care au fost înregistrate cazurile de antrax.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Pe de altă parte, prefectul Dan Șlincu susține că Primăria comunei Manoleasa solicită sprijin financiar pentru achiziția de furaje pentru cele peste 200 de bovine din satul Flondora care nu au acces la pășune.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

“Am primit o adresă de la Primăria comunei Manoleasa cu privire la o solicitare de sprijin pentru alocarea unor fonduri pentru achiziționarea de furaje. Luăm în calcul relocarea efectivului de bovine din zona respectivă pe o altă pășune din comuna Manoleasa. Dacă nu se poate face acest lucru, vom lua în calcul și acordarea unui fond din fondul de urgență al Consiliului Județean“, a afirmat Șlincu.