Caravana pentru încurajarea asocierii fermierilor, lansată de ministrul Agriculturii

552

Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, participă, luni la lansarea Caravanei cu tema Importanța asocierii pentru succesul de piață al fermierilor din sectorul horticol. Evenimentul este organizat de Ambasada Olandei la București.

Ministrul Agriculturii a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Ministerul Finanțelor Publice a propus reintroducerea programului “Primul tractor” și extinderea sa către alte utilaje costisitoare necesare în agricultură, dar de care vor putea beneficia doar asociațiile producătorilor agricoli.

“Am avut o discuție pe câteva subiecte cu ministrul Finanțelor, Anca Dragu, iar unul dintre ele, propus chiar de doamna ministru, a fost extinderea programului “Primul tractor” către utilaje mari, scumpe și costisitoare, pe care să le dăm asociaților, ca să încurajăm asocierea. A fost ideea ministrului de Finanțe și noi susținem în totalitate acest demers. Aceasta a dispus efectuarea unei analize la Ministerul Agriculturii pentru a agrea ce trebuie făcut pe acest program. Banii vor proveni din bugetul național, de la MFP, care se va ocupa efectiv de partea de finanțare și de detaliile derulării acestui program”, a explicat Irimescu.(AGERPRES)