Carnea de porc- mai bună decât cea de vită!

18
Carnea de porc- mai bună decât cea de vită!

Într-o eră în care raw-veganismul atrage tot mai mulți adepți, iar carnea de porc e pusă la colț, renumitul nutriționist Mihaela Bilic, medicul vedetelor, a făcut câteva precizări pentru Știrile Kanal D în legătură cu acest aliment.

 

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Așadar, specialistul recomandă, mai ales în alimentația copiilor, consumul de carne de porc în favoarea celei de vită sau pui.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea.

Carnea de porc este cunoscută pentru conţinutul ridicat de proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali pentru sănătate. Dacă îndepărtăm grăsimea vizibilă de pe carnea de porc, tot ce ne rămâne este o sursă veritabilă de nutrienţi săţioşi şi benefici organismului uman.

Carnea de porc are un conţinut bogat de fier şi magneziu, urmând minerale precum fosforul, seleniul, sodiul, zincul, potasiul şi cuprul. Datorită conţinutului de fier, carnea de porc ajută la producerea globulelor roşii şi la creşterea energiei. Zincul prezent în carnea de porc întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului în faţa multor boli.

De asemenea, carnea de porc conţine vitaminele B6 şi B12, tiamină (vitamina B1), niacină, riboflavină (vitamina B2) şi acid pantotenic. Vitamina B1 se regăseşte din plin în carnea de porc, având un rol vital în dezvoltarea şi recuperarea musculară şi a ţesuturilor nervoase, precum şi în metabolismul carbohidraţilor.

Potrivit unui studiu de la Universitatea din Texas, carnea de porc este o sursă bună de proteine şi aminoacizi, jucând un rol esenţial în dietele persoanelor care doresc o creştere a masei musculare, conform sursadesanatate.ro.