CARNEA PROASPATA DE VITA SE POATE LIVRA ACUM, LA USA, DIRECT DE LA PRODUCATOR

638
Sous Vide Ribeye with Reduced Porter Sauce

Crescătorii de animale din România au început să li­vreze cutii cu carne proaspătă direct la uşa consuma­to­ru­lui final, în încercarea de a scăpa de taxa de raft impusă de retaileri, dar şi de intermediarii care pun presiune pe preţ.

„Ne-am apucat să livrăm direct pentru că nu reuşeam să fim prezenţi în multe magazine, pentru a sări taxa de raft şi pentru a ajunge direct la clientul final. E complicat să ne facem magazine proprii. Vindem 5-10% din pro­ducţie prin livrări directe şi 90% prin marii comercianţi“, a spus Dan Spătaru, administratorul grupului de firme Meat Box, care creşte 18.000 de porci pe an în fermele proprii din judeţele Braşov şi Brăila.

Preţul unei cutii cu carne de porc Meat Box începe de la 60 de lei pentru patru kilograme de carne şi ajunge la 180 de lei pentru 12 kilograme. Compania distribuie marfa folosind propria maşină, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Braşov.

Şi crescătorul de vaci de carne Karpaten Meat din Sibiu s-a apucat de livrări la domiciliu în 2017, odată cu înfiinţarea magazinului online Karpaten Premium Angus.

Pe platforma premiumangus.ro, bucatarii de top, macelarii, expertii culinari, dar si simplii consumatori preocupati de constanta si controlul calitatii carnii prin trasabilitate au posibilitatea de a achizitiona, printr-un singur click, carne de vita premium Angus direct de acasa, din fata calculatorului, in orice loc din tara.

Clientii au la dispozitie doua pachete speciale, un pachet PREMIUM PACK si unul FAMILIY PACK. Piesele incluse in cele doua pachete sunt maturate si ambalate individual. Pachetele in care se afla acestea sunt vidate. Un pachet cantareste minimum 5 kg si se comercializeaza mereu in stare proaspata.

Carnea de vită Angus este transportată la client în cutii frigorifice returnabile, prin intermediul companiilor de curierat. O cutie de carne de vită Angus de cinci kilo­grame costă între 250 lei şi 500 lei. De regulă, principalele pieţe de desfacere pentru producătorii de carne din România sunt abatoarele, procesatorii, retailerii şi intermediarii care trimit carnea la export. Carnea nu este comercializata doar in Romania, ci si in Germania si Elvetia, in restaurante de lux si macelarii gourmet. Comenzile trebuie plasate online, telefonic sau prin e-mail pana in fiecare zi de vineri a respectivei saptamani, pentru ca marfa sa poata fi livrata saptamana urmatoare, joia.