Casa Verde Fotovoltaice, nou anunț – Când încep următoarele înscrieri în program

2

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) se află în plină derulare a înscrierilor în programul Casa Verde Fotovoltaice. Bugetele alocate se epuizează în timp record, astfel că persoanele care vor să prindă finanțare trebuie să fie ”pe fază” din primele minute la lansarea unei noi sesiuni de înscrieri.

Potrivit AFM, fondurile alocate programului Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Nord Est s-au epuizat în doar 5 minute de la începerea înscrierilor. Peste 13.900 de persoane fizice s-au înscris în program. O situație similară s-a petrecut și în Regiunea Centru, acolo unde bugetul a fost rezervat integral în doar 3 minute, prin înscrierea a 12.253 de persoane.

Potrivit calendarului publicat de AFM, următoarea regiune unde se vor face înscrieri este Regiunea Nord Vest, reprezentată de județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș. Înscrierile încep în data de 6 iunie 2023, ora 10:00. Bugetul alocat acestei regiuni este de 240.020.000 lei.

Reprezentanții AFM spun că este posibilă lansarea unei alte sesiuni a programului Casa Verde Fotovoltaice, cu buget suplimentar, mai târziu anul acesta sau cel târziu anul viitor. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI (click).