Cat au platit chinezii pentru a prelua Syngenta

614

ChemChina a obţinut sprijinul acţionarilor Syngenta pentru preluarea a 82% din titlurile producătorului elveţian de pesticide, în tranzacţia de 43 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie chineză efectuată vreodată în străinătate, au anunţat astăzi cele două companii, potrivit unui comunicat de presă.

Rezultatele interimare definitive ale procesului de licitaţie au arătat că 82,2% din acţiunile şi certificatele de depozit ale Syngenta au fost oferite de către acţionari, uşor peste nivelul anunţat de cei doi parteneri săptămâna trecută, când ChemChina a încheiat acordul.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

O perioadă suplimentară de acceptare a tranzacţiei de către acţionari va fi lansată joi.

Preluarea anunţată în februarie 2016 a fost determinată de dorinţa Chinei de a folosi portofoliul Sygenta de chimicale şi seminţe protejate de mărci pentru a-şi îmbunătăţi producţia agricolă.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Oferta convenită este de 465 de dolari pe acţiune.

Companiile anunţaseră la sfârşitul săptămânii trecute că aproximativ 80,7% dintre acţionarii Syngenta au decis să participe la tranzacţie, peste pragul minim de sprijin de 67%.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Produsele Syngenta sunt comercializate în 90 de ţări sub branduri ca Acuron, Axial, Beacon şi Callisto. Grupul comercializează seminţe de cereale, soia şi legume.

Alte acorduri mari care au avut loc în industria pesticidelor sunt fuziunea propusă între Dow Chemical şi DuPont, de 130 de miliarde de dolari, şi planul de fuziune a Bayer cu Monsanto.