Cât costă în Suceava un chef cu doi țigani unguri

518

Un bărbat din Șaru Dornei a fost tâlhărit de cei cu care a băut după ce și-a vându pământul.

Așa e românul! Bea din orice motiv, indiferent că e prilej de bucurie sau de supărare. Este și cazul unui țăran din comuna Șaru Dornei – Suceava, care a avut proasta inspirație de a le cere ajutor unor țigani la muncile din gospodărie. Om de calitate, suceveanul nu i-a lăsat pe musafirii veniți cu treabă să-i iasă din curte până când nu i-a cinstit cu un pahar de vin. Drept răzbunare – sau mulțumire?!? – aceștia l-au jefuit pe localnic de suma de 9.000 de lei pe care o obținuse din vânzarea unui teren.

Ziarul Monitorul de Suceava scrie că țiganii l-au ajutat la stivuirea unor lătunoaie pe o capră de lemne pentru a fi tăiate, iar gazda i-a invitat în casă, unde au băut un pet de doi litri cu vin. În scurt timp, proprietarul toropit de alcool și căldură a adormit pe un pat, iar când s-a trezit a constatat că nu mai avea suma de 9.000 de lei pe care o ținea într-un buzunar de la cămașă. Având în vedere că victima știa cine pot fi autorii furtului, polițiștii au dat alarma și astfel au aflat că un grup mai mare de țigani, format din nouă persoane, printre care se găseau și cei doi suspecți, a urcat la Vatra Dornei în trenul care mergea spre Ardeal.

Hoții se numesc Deszo Maylat, din Joseni – Harghita, și Mircea-Traian Barcsa, din Broșteni – Suceava, și au fost prinși imediat de către polițiștii, oamenii legii reușind să recupereze de la cei doi suma de 8.806 lei. Potrivit publicației sucevene, tâlhăritul și-a primit banii înapoi, după care s-a împăcat cu făptuitorii, astfel că împotrivă acestora organele statului nu au cum să pornească vreo acțiune penală.

Plecând de la acest eveniment, polițiștii țin să atragă atenția vizavi de persoanele care practică vânzarea ambulantă de produse, așa cum este și cazul grupului din care făceau parte țiganii care au comis furtul de la Șaru Dornei.

„Aceste grupuri se împart în unele mai mici, de 3-4 persoane (de regulă grupul include și un minor) și se cazează temporar la diferite persoane. Comerțul îl efectuează din poartă în poartă și nu ezită să profite de naivitatea sau neatenția persoanelor cu care intră în contact. Atragem atenția tuturor celor care intră în contact cu astfel de persoane să dea dovadă de maximă prudență și să nu permită sub nici un pretext accesul acestora în gospodării”, a precizat comisarul Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.