Cât dăm pe mielul de Paște anul acesta – Prețul pe care îl cer oierii la poarta fermei

5

Ne mai desparte ceva mai mult de o lună până la sărbătorile Pascale, iar oierii încep să-și facă deja calculele în privința mieilor pe care îi vor vinde în perioada următoare. Va exista o creștere a prețului față de anul trecut, spun fermierii, însă ea nu va fi foarte mare.

Potrivit lui Nicu Cioranu, crescător de ovine din județul Arad, unii fermieri au început deja să facă înțelegeri cu cumpărătorii, astfel încât să dea carnea direct din fermă, fără să mai fie nevoie de intermediari. 

”România se bucură de două piețe, cea internă și cea externă. La exportul de animale vii suntem a doua țară din Europa. Am înțeles ieri, la concret, că deja cumpărătorul de carne de miel, omul care păstrează tradiția noastră, nu se mai duce să ia mielul din supermarket, ci direct din fermă. Îmi spunea un fermier că deja are programați vreo 200 de miei cu 50 de lei/kg, dar direct la consumator. Este un lucru bun, dar nu poate toată țara să facă așa ceva”, a precizat Nicu Cioranu la Prima News.

Potrivit fermierului, prețul corect pentru carnea de miel anul acesta este undeva la 45-50 de lei/kg.

”Prețul de la fermă astăzi, pentru piața internă, este undeva între 40 și 50 de lei/kg. Prețul corect, cu scumpirea furajelor și creșterea costurilor, este undeva la 45-50 de lei/kg. Dacă este sub, e o problemă pentru fermier”, a mai spus crescătorul de ovine de la Arad.