Cat de mare este suprafata de teren agricol din judetul Galati afectata de vremea rea din luna aprilie

680

Aproape 9.000 de hectare de culturi agricole, din judeţul Galaţi, au fost identificate până în prezent ca fiind afectate de fenomenele meteo extreme de la sfârşitul lunii aprilie, potrivit unor date provizorii comunicate, miercuri, de Direcţia pentru Agricultură Galaţi, care va desfăşura în continuare acţiuni pentru evaluarea şi centralizarea tuturor suprafeţelor de teren afectate.

În judeţul Galaţi, au fost afectate de căderile de zăpadă, vântul puternic şi temperaturile foarte scăzute din perioada 20-22 aprilie importante suprafeţe de culturi agricole, potrivit unui raport provizoriu al Direcţiei pentru Agricultură Galaţi.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Astfel, în urma evaluărilor făcute până în prezent, s-a constatat că un număr de aproximativ 8.920,82 de hectare de culturi agricole au fost afectate în diferite proporţii, dintre care, cele mai mari suprafeţe sunt cele de rapiţă – 2.920 hectare, floarea soarelui – 2.564 de hectare,  porumb – 949 de hectare, grâu – 745 hectare, orz – 421 de hectare, vie – 333 hectare şi pomi fructiferi – 235 de hectare, dar şi sere şi solarii pe o suprafaţă de 45 de hectare.

Reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură Galaţi au precizat că în urma înştiinţărilor depuse la Primării de către producătoriii agricoli s-au întrunit comisii locale pentru situaţii de urgenţă care în urma analizării înştiinţărilor au înaintat raportări către Prefectură şi ISU Galaţi. Comisii formate din reprezentanţi ai ISU, Direcţiei pentru Agricultură şi ai Primăriilor au mers în teren pentru evaluarea pagubelor, procedură care este în continuă desfăşurare, pe măsură ce se primesc în continuare informări de la producătorii agricoli din teritoriu.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Astfel, se estimează că în final numărul total al suprafeţelor de teren afectate va fi cu mult mai mare, în condiţiile în care agricultorii spun că au fost afectate mai ales culturile de rapiţă, pomi fructiferi şi viţă-de-vie.

În judeţul Galaţi, sunt 77.000 de hectare de terenuri agricole cu însămânţări făcute în toamnă şi alte 198.000 de hectare cultivate în primăvară.

viewscnt