CAT DE MULT AFECTEAZA GERUL POMII FRUCTIFERI SI CUM AR TREBUI PROTEJATI LA INGHET

1038

Această revenire a iernii la mijlocul lui martie creează probleme serioase fermierilor. Un inginer horticol a trimis Digi24 fotografii cu pomi fructiferi înfloriţi care, acum, au înghetat.

           

Diferențele mari de temperatură de la o zi la alta și coborârea lor sub zero reprezintă un șoc teribil pentru plante. Agricultorii se tem că mare parte din recolta de caise, piersici şi migdale este compromisă din cauza vremii extreme.

Ingheturile tarzii afecteaza florile si produc pierderi mari de recolte.   Pentru a preveni efectul negativ al acestor temperaturi asupra florilor, se utilizeaza diverse metode.

Reamintim, desi acum pare tardiv, ca  o    metoda moderna, rapida si foarte economica este aplicarea unor substante foliare de protectie. Un astfel de produs este MYR ZINCO-MANGANESE, care aplicat foliar preventiv leaga apa (creste salinitatea apei) din celulele plantei si florilor. Este suficient daca se aplica foliar cu o zi inainte de inghet iar perioada de protectie este de 10 zile. Protectia se asigura pana la -2,50C. In plus acest produs este si un ingrasamant lichid care previne si trateaza deficitul de zinc si mangan. Eficienta sa este datorata faptului ca microelementele sunt combinate cu prezenta acidului gluconic si cu aminoacizii levorotativi de origine vegetala. Compozitia sa speciala  face ca zincul si manganul sa fie usor asimilabile si transferabile in interiorul plantei conducand la o actiune rapida. MYR ZINCO MANGANESE este la dispozitia plantei datorita prezentei aminoacizilor si acizilor humici vegetali, care il fac deosebit de solubil si asimilabil, pentru a sustine plantele la temperaturi joase si sa faca rapid fata stresului indus de dezechilibre.