Ce au descoperit inspectorii sanitar – veterinari in pietele din judetul Giurgiu

497

Amenzi în valoare de 60 de mii de lei în urma controalelor premergătoare sărbătorilor pascale.

Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Giurgiu au efectuat, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, un număr de 50 de controale la unitățile de producție, distribuție și comercializare a produselor alimentare de pe raza județului Giurgiu, în urma cărora au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 60 de mii de lei.

În urma acestor verificări au fost distruse și câteva sute de kilograme de produse de origine animală și confiscate peste 100.000 de ouă.

“Pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada premergătoare sărbătorilor pascale au fost efectuate controale la un număr de 50 de unități de producere, distribuție și comercializare produse alimentare din județul Giurgiu și în urma neconformităților constatate au fost aplicate un număr de cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 59.720 de lei. Totodată a fost confiscată cantitatea de 704 kilograme produse alimentare de origine animală ce a fost dirijată la o unitate de denaturare și au fost confiscate un număr de 158.580 de bucăți ouă”, a declarat marți pentru AGERPRES, directorul executiv al DSV Giurgiu, Liviu Florescu.

El spune că aceste controale specifice vor continua și se vor intensifica în toate târgurile, oboarele, magazinele alimentare, precum și la comercianții particulari de produse de origine animală și ouă din județ în perioada care a mai rămas până la sărbătorile pascale.