In ce conditii poate fi obtinut ajutorul de minimis pentru tomate

532

Programul de susținere a producătorilor de legume are ca și condiție de acordare a banilor justificarea cu documente a producției valorificate.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat la Giurgiu, că programul de susținere a producătorilor de legume în spații protejate are ca și condiție de acordare a banilor justificarea cu documente a producției valorificate.

“Programul acesta de legume, de acordare a unui sprijin de trei mii de euro pentru o suprafață de o mie de metri pătrați cultivată, are ca și condiție de acordare a banilor justificarea producției cu documente. Această cantitate, la tomate, este de două mii de kilograme la o mie de metri pătrați, ceea ce reprezintă două kilograme pe metru pătrat, deci ca un producător să ia această sumă trebuie să facă dovada producției valorificate cu documente, să fie clar! Tocmai din acest motiv a apărut necesitatea formării cooperativei de realizare a unui depozit de legume pentru că, în a doua etapă a acestui program, din a doua jumătate a anului, pe Fondul Suveran de Investiții, începem să creăm centre de colectare de preluare de procesare de legume și fructe, în așa fel încât producția realizată de către fermieri să aibă un curs fiscalizat și o valorificare superioară”, a declarat, în localitatea Colibași, ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii s-a aflat miercuri, în județul Giurgiu, într-o vizită la producătorii de tomate în spații protejate din localitatea Colibași, care s-au asociat și au înființat o cooperativă pentru depozitarea și procesarea legumelor produse în zonă.

În bazinul legumicol Colibași, cei aproximativ 2.500 de producători agricoli au solarii pe o suprafață totală de aproximativ patru sute de hectare.