Ce crede Sorin Grindeanu despre programul pentru tomate

526

Programul guvernamental “Tomate” s-a dovedit un succes, până la această oră fiind înregistrate la Ministerul Agriculturii 6.500 de cereri din partea fermierilor, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu.

“Am avut discuții legate de un program care s-a dovedit, până la ora asta, și pe care noi l-am lansat, un program de succes — cel legat de tomate. Sunt peste 6.000 de cereri depuse, 6.500, la Ministerul Agriculturii, un lucru îmbucurător și care arată că acest program pe care noi l-am gândit ca și măsură în programul de guvernare e un succes“, a afirmat Grindeanu, la finalul vizitei de lucru efectuate la Ministerul Agriculturii, unde a discutat cu ministrul Petre Daea.

Legat de programul prin care ar urma să se acorde subvenții crescătorilor de porcine, Programul “Carnea de porc” asumat de coaliția de guvernare, ministrul Agriculturii a precizat că este o lege în curs de adoptare în Parlament în acest sens.

“Va ieși din Camera Deputaților și urmează procedura pentru promulgare și, apoi, o punem în practică. (…) Sigur, nu sunt omul care să dau date inexacte. V-aș spune să așteptați cât mai repede, pentru că este interesul nostru și al crescătorilor de suine din țară. Este soluția salvatoare pentru crescătorii de porci din România și salvatoare pentru cultivatorii de porumb, pentru că au unde să ducă acest minunat furaj, știindu-se foarte bine că specia cea mai activă și specia care consumă acest furaj minunat este porcina, porcul”, a explicat Daea.