Consumul de ouă în perioada sărbătorilor Pascale a crescut datorită faptului că ciocnirea ouălor roșii face parte din tradiția noastră. Însă cojile de ouă nu sunt pentru aruncat, ele pot deveni un îngrășământ natural pentru plante.
Cojile de ouă sunt bogate în calciu și microelemente care contribuie la dezvolatarea plantelor. Cu acestea poți ,,hrăni” cireșii, florile, dar și ceapa, morcovii sau salata verde. Dacă ai în grădină roșii ar trebui sa stii ca acestea adoră calciul din cojile de oua. Dacă vei pune coji de ou în răsaduri, acestea se vor dezvolta mai rapid.
Macină 5 coji de ou până devin o pulbere fină, toarnă peste ele apa clocotită și acopera recipientul cu un capac. Amestecul trebuie să stea la macerat o saptamană. Ai grija să agiți recipientul zilnic. Dupa ce trec cele 7 zile, diluează conținutul cu apă. Proporția trebuie să fie de 1:3.