Ce presupune măsura pentru bunăstarea animalelor și de ce echipamente ai nevoie

17

Noi, cei de la Super Farm Land, te ajutăm să ai tot necesarul de care ai nevoie pentru a îndeplini cerințele pentru schema PD-07.

Conform Art. 61. Din lege, condițiile de eligibilitate pentru eco-schema PD-07 trebuie îndeplinite în mod cumulativ, astfel:

  1. beneficiarul eco-schemei PD-07 se încadrează în categoria fermierilor activi și este crescător de animale.

  1. b) beneficiarul deține vaci de lapte adulte, care au cel puţin o fătare şi sunt identificate şi înregistrate în Baza naţională de date, definită potrivit art. 1 pct. 5 din Norma sanitar-veterinară pentru implementarea procesului de identificare şi înregistrare a bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, camelidelor, cervideelor şi renilor, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 208/2022, cu modificările și completările ulterioare;

  2. c) beneficiarul deține o exploataţie de vaci de lapte adulte înregistrată cu cod ANSVSA în BND sau autorizată/înregistrată sanitar-veterinar, conform legislaţiei în vigoare.

Art. 62. – Condiționalitatea prevazută în Ordinul nr. 54/2023, se respectă la nivelul întregii exploatații agricole pe întregul an calendaristic.

Pentru a beneficia de eco-schema pentru vaci de lapte solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele cerințe specifice în funcție de tipul sprijinului:

  1. A) Pentru sprijinul “ evitarea mulsului traumatic și bunăstarea ugerului”:
  • Verificarea stării tehnice a echipamentelor de muls de cel puțin 3 ori/an;
  • Schimbarea mansoaneleaparatelor de muls la un interval de maxim 4 luni, respectiv de cel putin 3 ori/an, rezultând un nr mediu de 0.9 manșoane/cap de vacă de lapte adultă/an de angajament.

Pentru asta poți apela cu încredere la noi, îți punem la dispoziție atât manșoane din cauciuc, cât și din silicon, ansamblu colector, aparat de muls.

  • Utilizarea a  minum 3 l produse/cap vacă de lapte adultă/an pentru întreținerea ugerului, premergător mulsului și post muls.

Pentru asta îți oferim o gama extinsă de creme și soluții pentru curățarea si dezinfecția ugerului înainte și după muls, cu iod, sau cu acid lactic, soluție concentrată sau spumă.

De asemenea, e necesar să folosești aceste soluții în combinație cu șervețelele de curățare pentru uger. După muls se recomandă soloutia de dip-are, o soluție concentrată care protejează mamelonul de infecții. După curățare, neapărat să aplici o crema emolientă pentru sănătatea ugerului.

  1. B) Pentru sprijinul “ Sănătatea ongloanelor” :
  • Efectuează anual cel puțin două acțiuni de trimaj pentru fiecare vacă de lapte adultă. Că să te asiguri că vacă are ongloane sănătoase, trebuie să folosești anumite echipamente, precum disc pentru copite, renete și clești de tăiat unghii, soluție pentru dezinfecția ongloanelor, tavă pentru dezinfecția ongloanelor. La noi, Super Farm Land, le găsești pe toate.
  1. C) Pentru sprijinul “ Îmbunătățirea zonei de odihnă”:

Utilizează o cantitate de material sub formă de așternut de cel puțîn 3 kg/ vacă de lapte adultă/zi, sau 300 gr/cap/zi paie, rumeguș, talaș. Aici recomandăm întotdeauna folosirea saltelelor de cauciuc pentru aleile de furajare.

Pentru fiecare tip de produs în parte este necesar să aveți seturi de documente specifice, de aceea este recomandat să consultați atent articolul din lege pentru partea de documentație.

Super Farm Land va stă la dispoziție cu tot necesarul de care aveți nevoie pentru a avea fermă optimizată, cu ajutor de la stat, și animale sănătoase.