Ce se întâmplă cu subvenţiile primite pentru “vaci dispărute”?

1063

Reprezentanţii marilor federaţii de agricultori au protestat faţă de omisiunile din lege care permite ca foşti fermieri care şi-au vândut animalele să primească subvenţii pentru ele, în timp ce alţii, care şi-au extins afacerile şi au mai multe animale nu primesc bani pentru ele.

Preşedintele Pro AGRO a anunţat că va sesiza MADR vizavi de aceste probleme şi, dacă va fi cazul, va sesiza şi Copa Cogeca, cerând ca banii destinaţi agriculturii  din România să nu fie risipiţi fără rost.

“Un fermier care a avut în 2013 o sută de bovine, iar acum nu mai are niciun picior de bovină primeşte subvenţie pentru o sută de bovine, fiindcă aşa este legislaţia. Dacă am făcut o greşeală în lege, trebuie să ocorectăm şi să nu dăm bani degeaba. Trebuie să cerem UE ca dacă un agricultor a declarat un număr de animale şi nu mai are, să nu îi mai dăm bani, fiindcă e furt din banii publici. Este inadmisibil. Îl voi anunţa pe ministrul Agriculturii şi voi notifica Copa Cogeca. Paradoxal, un fermier care avea în 2013 zece capete de bovine şi şi-a dezvoltat afacerea şi acum are o sută de capete, primeşte subvenţii doar pentru zece”., a protestat Emil Dumitru.