Ce spune Ludovic Orban despre prețul oferit acum pentru un kilogram de lână

782

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat duminică, la festivalul ciobanilor de la Jina, că “speră să vină vremurile în care lâna va costa mai mult decât te costă să tunzi o oaie”.

“Vin aici cu mare bucurie. Nu vin pentru prima oară. Vin pentru că aici sunt oameni răzbătători, oameni gospodari. (…) Sper să vină vremurile în care lâna va costa mai mult decât te costă să tunzi o oaie. Sper să vină vremurile în care prin intermediul meșteșugurilor tradiționale să reușim să promovăm toate produsele care se nasc aici, din mâinile oamenilor. Sper să vină vremurile în care ciobanii să nu mai trebuiască să se ducă fiecare la piață să-și vândă brânza și celelalte produse, luptându-se cu mafiile din piețe, cu tot felul de obstacole, care îi împiedică să obțină cu adevărat banii pe care îi merită pentru munca lor”, le-a spus oamenilor, Ludovic Orban.

Într-o declarație acordată AGERPRES, liderul PNL a spus că vine la festivalul de la Jina de mai mulți ani pentru că îi plac sibienii, dar și locul din Mărginimea Sibiului, o zonă în care se simte foarte bine.

Ludovic Orban a fost invitat de fluierașii din Jina să li se alăture într-un scurt moment artistic, pe pășunea unde duminică are loc Festivalul “Sus pe muntele din Jina”. Dacă politicienii prezenți la Jina au purtat clop pe cap, o pălărie specifică ciobanilor din Mărginimea Sibiului, Ludovic Orban a cântat la fluier, a purtat clop iar pe umăr a avut traista ciobanului.