Ce sumă alocă UE pentru a rezolva criza laptelui

596

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, s-a arătat încrezător cu privire la viitorul zootehniei din țara noastră.

Criza laptelui a fost subiect de discuție luni, cu ocazia Consiliul de Agricultura și Pescuit al Uniunii Europene. Fermierii din țara noastră au probleme serioase din cauza faptului că prețul pe care îl primesc este de 10 ori mai mic decât cel cu care ajunge să fie comercializat produsul lor în magazine.

Achim Irimescu, Ministrul Agriculturii din țara noastră, a declarat la Bruxelles că sunt speranțe că situația să se îndrepte după ce s-a decis ca Uniunea Europeană să aloce un ajutor de 150 de milioane de euro tuturor statelor membre pentru ca situația să revină la normal.

“Cred că este o măsură foarte bună pentru că știm cu toții că sectorului laptelui se confruntă cu o criză de când s-a renunțat la cota de lapte. Avem probleme grave în nordul tării. Chiar eu am fost la Vatra Dornei, unde se plăteste cu 40 de bani litrul de lapte, deși în comerț prețul este de 4 lei sau 4,5 lei. Sunt probleme importante pe lanțul alimentar, de aceea am și cerut să se găsească soluții pentru echilibrarea între actorii de pe lanțul alimentar a riscului. Deocamdată, fermierii sunt cei care suportă riscul”, a spus Irimescu.

Click aici pentru continuarea articolului!