Ce zice APIA despre plățile ANT pe hectar și în sectorul zootehnic

3

Când vine vorba de plățile ANT (Ajutoare Naționale Tranzitorii) pe anul 2023, mulți fermieri aproape că le-au trecut deja la rubrica „dispărute”, după ce autoritățile le-au tot promis termene pe care ulterior le-au amânat.

Din când în când, însă, îi mai trag de mânecă pe reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA): „Despre ANT-uri nu mai ziceți nimic? Ziceați că până în 30 martie le plătiți, pe urmă 15 aprilie”, scriu fermierii pe pagina de Facebook a Agenției.

De data aceasta, reprezentanții APIA susțin că toate plățile ANT au fost deja autorizate, iar fermierii pot verifica la centrele locale ale Agenției în ce stadiu se află dosarele lor.

„Toate tipurile de Ajutoare Naționale Tranzitorii se află în procedură de plată în momentul de față! Pentru a verifica stadiul autorizării la plată pentru dosarul dvs. puteți lua legătura cu centrul local APIA care vă gestionează cererea sau puteți transmite un e-mail care să conțină datele dvs. de identificare pe adresa: relatii.cu.publicul@apia.org.ro”, este răspunsul dat de APIA fermierilor.