Cel mai mare oier din România își cumpără vapor de 5 milioane de dolari

8

Dumitru Andreșoi, fermier și om de afaceri din județul Hunedoara, este cel mai mare crescător de ovine din țara noastră, fiind de asemenea și președintele Asociației Crescătorilor de Ovine ”Dacia”. Deținând efective de animale care se ridică la peste 20.000 de oi mamă, oierul hunedorean se pregătește acum să-și ducă afacerea la nivelul următor.

Dumitru Andreșoi se pregătește să achiziționeze, în scurt timp, un vapor pentru transportul animalelor, în valoare de 5 milioane de dolari. Nava a fost modernizată recent și are o capacitate de a transporta aproximativ 30.000 de animale.

”Suntem în ultima fază, negocierile au fost încheiate, acum se verifică toate actele, iar dacă totul este în regulă, săptămâna viitoare semnăm contractul. O navă pentru transportul animalelor în viu, atât pe bovine, cât și pe ovine, una dintre navele mari, care a fost modernizată în urmă cu trei ani. Îndeplinește toate normele, nu are nicio interdicție în niciun port. Asta am verificat foarte mult, pentru că e foarte important să încarce din toate porturile.

Am văzut 10-15 nave, am pus în balanță toate plusurile și minusurile și am considerat că nava aceasta este potrivită, deși este o navă mai mare, mai scumpă. Am stabilit la 5 milioane de dolari, era mai mult, dar am negociat. (…) Vasul are o capacitate netă de transport de 1.600 de tone. Dacă scădem undeva la 250-300 de tone furajele, rămân cam 1.300 de tone de greutate netă. Dacă animalele au cam 40 de kg, putem transporta undeva la 25.000-30.000 de animale”, a precizat Dumitru Andreșoi, pentru AGRO TV, într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.