Cel mai recent atac al lui Emil Dumitru la adresa celor mai mari retaileri

567

Presedintele Pro Agro este nemultumit din cauza faptului ca marile lanturi de magazine au profituri uriase, in vreme ce producatorii agricoli supravietuiesc cu greu. 

Emil Dumitru a devenit tot mai vocal in ultima perioada, reusind sa taxeze pe toata lumea. De gura presedintelui Pro Agro nu au scapat nici macar marii retaileri de la noi din tara.

“Observati lista cu primele 50 de companii din România şi impozitele plătite. Este interesant că printre aceste companii sunt şi cele din industria agroalimentară dar cele mai mari sunt din retail… Nu pot să nu observ că ratele de profit ale acestor companii sunt foarte mici. Parteneriatele se fac în ambele sensuri aşa că, şi industria agroalimentară şi fermierii printr-o deducție logică ar trebui să înregistreze profit, numai că … în nenumărate cazuri acest profit este transferat ultimilor actori din lanț respectiv comercianților. Este nevoie de echilibrarea profitului şi echilibrarea balanței comerciale cu produse alimentare. Lucrul acesta nu poate fi făcut decât prin parteneriate. Aştept reacții!”, a scris Dumitru pe Facebook langa o fotografie in care apare un top al celor mai profitabile multinationale de la noi din tara.

emildumitru