Cel mai sexy primar din Botoșani, secretar al comisiei agricole din Senat

703

PSD va face alianță cu UDMR în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și Dezvoltare Rurală.

Vasluianca Doina Silistru, aflată la cel de-al patrulea mandat de senator, a fost aleasă președintele comisiei care se va ocupa de viața locuitorilor din mediul rural. Social-democrata a lucrat, înainte de a ajunge în Parlament, la Direcția Agricolă Vaslui.

Funcția de vicepreședinte i-a revenit lui Barna Tanczos, de la UDMR. Ca să ne înțelegem bine. În Harghita se taie pădurile într-o veselie, astfel că maghiarii au simțit nevoia să-și pună un om acolo unde este nevoie pentru ca nimeni să nu-i deranjeze pe cei care își fac de cap cu drujba pe munte.

Ca secretar al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și Dezvoltare Rurale va activa Lucian Trufin. Acesta a fost până acum primar al comunei Vlăsinești, din județul Botoșani, și se află acum la primul său mandat în Senatul României. Colegii de partid l-au numit cel mai sexy primar, în vreme ce presa din nordul țării a scris că i-a pus piedici unui fermier din localitatea în fruntea căreia a fost ales începând cu anul 2008.

Publicația electronică Botosaneanul.ro scrie că Trufin, de profesie inginer, a refuzat cu trufie de moșier semnarea unor adeverințe pe care crescătorul de animale Petre Romanescu să le poată folosi la APIA Botoșani pentru obținerea subvențiilor cuvenite. Reacția senatorului de acum a fost pusă pe seama faptului că fermierul din comuna sa i-a făcut o plângere la DNA pentru că în Vlăsinești se turna asfalt nou direct peste bălegar și praf.

Ca membri, în cadrul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură și Dezvoltare Rurală vor activa Emilia Arcan – membru PSD și fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Nicolae Avram –  membru PSD și fost primar al comunei Șura Mare, din județul Sibiu, Gheorghe Baciu – membru PMP și fost primar al orașului Întorsura Buzăului, din județul Covasna, Cristian Chirteș – membru PNL și fost șef al Direcției Silvice Mureș, George Marussi – membru USR și fost director tehnic al Baker Hughes, Mirea Siminică – membru PNL și fost membru al Consiliului Județean Olt, Paul Stănescu – membru PSD și proprietarul Agromec Vișina Nouă, din județul Olt, și Costel Șoptică – membru PNL și un abonat la lucrările pe bani publici din județul Botoșani.