Cele patru case din localitatea vâlceană Alunu ameninţate de o alunecare de teren sunt demolate

689

Proprietarii celor patru case din localitatea Alunu, judeţul Vâlcea, ameninţate de alunecarea de teren produsă în urma ploilor abundente la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora, au început demolarea controlată a imobilelor, pentru a putea recupera cât mai mult din materialele de construcţii. La sfârşitul săptămânii trecute, a patra familie a fost evacuată din zonă.

“Cele patru case ameninţate de o alunecare de teren activată în urma ploilor torenţiale de la începutul lunii mai la o haldă de steril din localitatea Alunu sunt demolate controlat”, a declarat luni, pentru News.ro, George Alexandru Concioiu, consilier în cadrul Prefecturii Vâlcea.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Potrivit acestuia, casele sunt demolate cu acordul proprietarilor care încearcă să recupereze pentru a refolosi cât mai multe dintre materialele de construcţii utilizate iniţial la ridicarea celor patru imobile.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

La sfârşitul săptămânii trecute, a patra familie a fost evacuată după ce, anterior, alte trei fuseseră mutate din casele ameninţate de alunecarea de teren.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Între timp, autorităţile din Vâlcea continuă să lucreze pentru a stopa valul de pământ care alunecă la vale. Începând de vineri, în zonă se montează un pinten de blocaj, al cărui rol este acela de a opri alunecarea de teren, a precizat Concioiu. Acesta a ma spus că în ultimele zile valul de pământ s-a deplasat cu aproximativ 50 de metri.

O alunecare de teren de proporţii a fost activată, în urma ploilor abundente de la începutul lunii mai, în localitatea Alunu, la o haldă de steril aparţinând unei exploatări miniere din cadrul CET Govora. Patru familii, totalizând 14 persoane, între care trei copii, au fost evacuate, împreună cu bunurile lor.