CEMROM – compania în care poți avea încredere

44

Pasiunea pentru lucrurile bine construite ne-a adus până aici. Calitatea este importantă pentru noi. Știm că ea ne ajută să rămânem în mintea clienților drept CEMROM – compania în care poți avea încredere. Vom continua să aducem în fața clienților noștri cele mai bune produse și vom face demersuri constante pentru a ne îmbunătăți activitatea.

 Întreaga noastră experiență se construiește pe:

 • INTEGRITATE – suntem onești și ne respectăm cuvântul;
 • ÎNVĂȚARE CONTINUĂ – ne adaptăm cerințelor actuale;
 • SERIOZITATE – garantăm calitatea produselor noastre;
 • GRIJĂ FAȚĂ DE MEDIU – producem doar amelioratori/fertilizanti prin procese care nu afectează mediul înconjurător.

 

Venim în antetia dumneaovastra cu produsele DOLOFLOR „CaMg (CO3)2”  și  AGROCALCIUM „CaCO₃” , ideale pentru culturile agricole cât și pentru culturile horticole.

 

Certificat pentru culturi Convenționale/ECO.

 

 

Aciditatea solului în multe regiuni nu permit atingerea unei performante optime în ferme. Pentru a face față nenumaratelor provocări și pentru a obține un randament mai ridicat, fermierii sunt nevoiți să utilizeze cantități excesive de îngrasaminte NPK. Aciditatea solului crește progresiv, cu un impact negativ atât asupra proprietăților fizico-chimice ale solului cât și asupra nutriției plantelor de cultură. Pentru a face față acestor provocări, am dezvoltat produsele:

cemrom

cemrom

 

BENEFICII Doloflor/Agrocalcium:

 • Aport important de Ca sau Ca și Mg la nivelul solului cu disponibilitate pe întreaga perioada de vegetație a culturii.
 • Realizează rapid creșterea valorii pH-ului solului.
 • Este ideal pentru ameliorarea acidității solului sau pentru menținerea valorii pH-ului.
 • Ajustarea rapidă și corectare pH-ului permite utilizarea mai eficientă a dozelor de fertilizanți.
 • Imbunatateste structura, textura, porozitatea solului, permeabilitatea și activitatea microorganismelor din sol.
 • Marește eficiența îngrășămintelor aplicate dar mai ales absorbția elementelor nutritive.
 • Imbunatățește capacitatea de reținere a apei din sol.
 • Certificat pentru culturi Convenționale/ECO.

Rezultate obținute pe luvosol albic pentru produsele Agrocalcium pulbere fină și Doloflor pulbere fină, în scopul amendamentării solurilor acide:

Administratea dozelor de Agrocalcium pulbere fină și Doloflor pulbere fină contribuie pe două căi la favorizarea vegetației plantelor, pe de o parte într-un mod indirect prin corectarea acidității din sol, iar pe de altă parte plantele consuma atât calciu (sub forma de ioni de Ca2+), cât și magneziu (sub forma de ioni de Mg2+), ambele elemente chimice contribuind prin cele doua căi la obținerea unor sporuri de producție.

 

Nr.

Var.

Produs administrat

Valori pH , pentru diferite culturi

Grâu toamna

Fl soarelui

Porumb

Soia

1

martor

5.18

5.19

5.04

5.12

2

Agrocalcium

5.57

5.54

5.49

5.52

3

Doloflor

5.58

5.52

5.51

5.54

Valorile pH-ului obținute în momentul în care cultura a ajuns la maturitate.

 

Dozele de amelioratori , Doloflor și Agrocalcium au fost administrate în momentul pregătirii patului germinativ , întru-un sistem de lucrări ale solului clasice; ulterior fiind încorporate în statul superficial de la suprafața solului- unde viitoarele culturi urmează să iși dezvolte sistemul radicular; cu mențiunea: în prima perioadă de dezvoltare a sistemului radicular produsele încep să lucreze asupra proprietăților solului prin crearea condițiilor optime în vederea nutriției (corectare a acidității solului, măsura care vine la pachet cu deblocare a diferite procente de N,P,K și disponibilitate de calciu sau calciu și magneziu).

 

Nr

Var

Produs administrat

Producții medii obținute , kg/ha

Grâu toamna

Fl soarelui

Porumb

Soia

1

martor

3233

2300

7069

1483

2

Agrocalcium

3650

2830

9580

2053

3

Doloflor

4166

2890

9240

1970

 

 Soiul de grâu de toamnă Trivale s-a comportat suficient de bine în condițiile acestui an, considerat aproape normal cu mici perioade de secetă. Ploile  din perioada răsăritului au fost foarte favorabile pentru răsăritul grâului, iar apoi regimul bogat în apă din precipitații din lunile mai și iunie. Cu toate acestea seceta de la reluarea vegetației a împiedecat o creștere normală a plantelor de grâu. Și totuși spicele formate s-au dezvoltat relativ bine, formând  producție de biomasă și de boabe în funcție strânsă cu tipurile de amelioratori cu aport de Ca sau Ca si Mg, alături de îngrășămintele aplicate.

Producția de boabe de grâu s-a situat în  anul între 2867 și 4833 kg/ha.

 Proteina brută din boabele de grâu se încadrează între 11.9% și 13.8%. Acest lucru demonstrează o creștere a calității din boabele de grâu.

Hibridul de floarea- soarelui hibridul PG 4 s-a comportat relativ bine în condițiile acestui an. Și totuși, ploile din perooada răsăritului au fost foarte favorabile pentru răsăritul florii- soareluiu, iar apoi regimul bogat în apă din precipitații din lunile mai și iunie. Cu toate acestea seceta din partea a doua a vegetației a contribuit relativ bine la o creștere normală a plantelor. Și totuși capitulele formate s-au dezvoltat relativ bine, formând  producție de biomasă și de semințe în relație strânsă cu tipurile de amelioratori cu aport de Ca sau Ca si Mg, alături de îngrășămintele aplicate.

Producția de semințe s-a situat în aceleași condiții între 2222 și 3440 kg/ha.

Proteina brută din semințele de floarea-soarelui se încadrează între 15.8% și 16.5%. Acest lucru demonstrează o creștere a calității din semințele de floarea-soarelui.

Hibridul de porumb T. 332 s-a comportat suficient de bine în condițiile acestui an, considerat bun prin perioadele favorabile. Ploile din perooada răsăritului au fost foarte favorabile pentru răsăritul porumbului, la fel ca și regimul bogat în apă din precipitații din lunile mai și iunie. Cu toate acestea seceta din vegetația de după înflorit a împiedecat o creștere normală a plantelor de porumb. Și totuși știuleții formați s-au dezvoltat relativ bine, formând  producție de biomasă și de boabe în funcție strânsă cu tipurile de amelioratori cu aport de Ca sau Ca si Mg, alături de îngrășămintele aplicate.

Producția de boabe s-a situat în aceleași condiții între 6740 și 9580 kg/ha.

Proteina brută din boabele de porumb se încadrează între 7.15% și 7.37%.

 Soiul de soia Raluca TD s-a comportat suficient de bine în condițiile acestui an, considerat atipic prin perioadele lungi de secetă. Și totuși, ploile din perioada răsăritului au fost foarte favorabile pentru răsăritul soiei, la fel ca și regimul bogat în apă din precipitații din lunile mai și iunie. Cu toate acestea seceta de la reluarea vegetației a împiedecat o creștere normală a plantelor de soia. Și totuși plantele formate s-au dezvoltat relativ bine, formând  producție de biomasă, de păstăi și de boabe în funcție strânsă cu tipurile de amelioratori cu aport de Ca sau Ca si Mg, alături de îngrășămintele aplicate. Producția de boabe s-a situat în aceleași condiții între 1483 și 2130 kg/ha.

Proteina brută din boabele de soia se încadrează între 32.7% și 33.5%.

CÂND ADMINISTRAM AGROCALCIUM / DOLOFLOR:

 •  Se poate administra la pregairea patului germinativ ; toamna sau primvara; fie înainte de semanat și încorporat în substratul de la suprafața solului sau în profunzimea acestuia cu ajutorul unei lucrării specifice .
 • Poate fi administrat la orice tip de cultură, simplu sau în amestec cu alți fertilizanți.

Se administrează cu utilaje de aplicare a îngrășămintelor și amendamentelor cu sistem rotativ

cemrom

DOZE RECOMANDATE PENTRU  ADMINISTRARE:

 •  Pe terenuri cu valoare pH cuprinse între 6-7 se recomandă 0,5 – 0,7 to/ha
 • Pe terenuri cu valoare pH cuprinse între 5-6 se recomandă 1 – 1,5 to/ha
 • Pe terenuri cu valoare pH <5 se recomandă 1,75 – 2 to/ha
 • Se recomandă particulariza în funcție de tipul de sol și de rezultatele pe care dorim să le obținem în urma administrării (cartare agrochimică; valoare pH ; intervalul de timp în care se revine cu o nouă administrare).
 • Se recomandă aplicarea multi-anuală succesivă până la aducerea pH-ului la valorea optimă dorita; ulterior fiind necesar să se administreze doze scăzute pentru menținerea valorii pH-ului și aport de substanțe nutritive.

Pentru orice detaliu sau informatii, contactați-ne. Echipa noastră vă sta la dispozitie .

https://ingrasamintebio.ro/contact/