Cinci milioane de dolari pentru inovații tehnologice în agricultură

467

Americanii continuă să pună preț pe calitatea serviciilor din domeniul agricol, Guvernul de la Washington fiind dispus la investiții serioase în direcția dezvoltării.

Departamentul Agriculturii din cadrul Institutului Național de Alimentație și Agricultură din Statele Unite ale Americii și-a anunțat disponibilitatea de a oferi până la cinci milioane de dolari pentru cercetare în acest sector. Scopul este acela de a crește nivelul de tehnologie folosit în prezent în agricultură.

Sonny Ramaswamy, directorul institutului american, susține că aceste investiții în sisteme cibernetice vor aduce îmbunătățiri în industria agro-alimentară. “Datele furnizate pe tot parcursul lanțului de producție ne vor permite să luăm cele mai inteligențe decizii”, a declarat oficialul american.

Cyber Physical Systems ajută la coordonarea activităților din mai multe agenții federale, astfel încât lanțul de producție să fie îndreptat în direcția corectă. Sistemul ajută și la conducerea de la distant a utilajelor, astfel de tehnologii urmând a fi promovate în România în anul 2017 de către cei mai mari importatori de utilaje agricole.