Cine va fi ministrul Agriculturii? Paul Stănescu sau Daniel Constantin?

580

Sorin Grindeanu va fi numit în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis la începutul anului 2017.

Situația tensionată de la nivelul conducerii statului pare să se dreagă, astfel că imediat după Anul Nou președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea PSD, aceea ca Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș, să ocupe postul de premier pentru următorii patru ani.

Pentru oamenii din sectorul agricol, numele celui care va conduce Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este foarte important. În momentul în care Liviu Dragnea, președintele partidului care a câștigat la scor de maidan alegerile de la 11 decembrie, a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru, maramureșeanul Gheorghe Șimon era creditat drept favorit pentru funcția de șef al MADR.

Numai că președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat propunerea PSD, iar situația din Guvern s-a schimbat. Astfel, pentru funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale sunt vehiculate din nou numele lui Daniel Constantin și Paul Stănescu. Primul a mai fost în fruntea MADR în perioada în care Victor Ponta a fost premier, iar imediat după alegerile parlamentare din acest an era dat drept sigur ca viitor ministru.

Paul Stănescu, în schimb, are și el șansele sale. Este bun prieten cu Liviu Dragnea, are afaceri în agricultură, deci este considerat o persoană potrivită pentru această funcție. Totul depinde însă de modul în care vor evolua negocierile dintre PSD și ALDE.

Lui Daniel Constantin i s-a propus și funcția de ministru al Mediului, poziție pentru care se luptă cu colega sa de partid, Grațiela Gavrilescu. Dacă Daniel Constantin se va încăpățâna să-și dorească postul de la MADR, atunci PSD le va lua celor de la ALDE funcția de ministru al Educației, acolo unde era dat ca sigur Sorin Cîmpeanu, în locul căruia urmează să fie numit Mihnea Costoiu.