COD GALBEN DE CEAŢĂ ÎN ŞAPTE JUDEŢE, VIZIBILITATEA PE MAI MULTE ŞOSELE IMPORTANTE FIIND SCĂZUTĂ

754

Meteorologii au emis, joi, o avertizare cod galben de ceaţă pentru şapte judeţe, fiind anunţată ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii chiar şi sub 50 de metri, iar Centrul Infotrafic precizează că se circulă cu dificultate pe autostrada Bucureşti – Piteşti, dar şi pe mai multe drumuri naţionale.

Potrivit meteorologilor, în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa este cod galben de ceaţă, până la ora 23.00.

În aceste zone se înregistrează  ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Din cauza ceţii, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul rutier pe multe drumuri naţionale importante din ţară se desfăşoară îngreunat.

Fenomenul este semnalat pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti (în special pe tronsonul kilometric 49 – 86) şi pe arterele din judeţe precum Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Olt (DN 65, DN 54, DN 54 A), Dolj, Teleorman (DE 70) şi Giurgiu (DN 5, DN 6).

Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere nedorite, poliţiştii sfătuiesc conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.