“Concertul verii”, moment de excepție pentru iubitorii muzicii clasice, la Castelul Bran

660

Castelul Bran găzduiește sâmbătă, în Parcul Regal, “Concertul verii”, un moment de excepție pentru iubitorii muzicii clasice, informează, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, administrația castelului.

“Contele propune iubitorilor muzicii clasice un moment de excepție, ‘Concertul verii’, la Castelul Bran. Sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, violonistul Răzvan Stoica și Kamerata Kronstadt vor purta auditoriul într-o lume magică, metamorfozată prin notele muzicale. ‘Anotimpurile’ lui Vivaldi și ‘Divertismentele’ lui Mozart vor învălui insula Lacului Mare din Parcul Regal, sâmbătă, 5 august, începând cu ora 20,00“, potrivit sursei citate.

Cunoscut pentru virtuozitatea și pasiunea interpretării, violonistul Răzvan Stoica și-a stabilit bazele unei cariere impresionante, reprezentațiile sale atrăgând atenția atât a presei, cât și a publicului.

În perioada studenției de la Conservatorul Regal din Amsterdam (Olanda), a participat la cursuri de măiestrie cu violoniștii Leonidas Kavakos, Krysztof Wegrzyn, Vadim Repin, Itzhak Perlman, Ivry Gitlis și Pinchas Zuckerman.

Răzvan Stoica a primit peste 24 de premii naționale și internaționale la competiții prestigioase, cum sunt Concursul Perosi (Tortona), competițiile olimpice pentru vioară din România și Concursul pentru duete de la Bolzano (Italia). În anul 2009, Răzvan Stoica a câștigat premiul întâi în cadrul Strad Prize, în Salzburg, Austria. Drept urmare i s-a oferit o vioară Antonius Stradivarius, datând din anul 1729.

Dirijorul Cristian Oroșanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestra din Paris, Orchestra Națională din Bordeaux și Orchestra Tonhalle din Zurich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici și Igo Metzmacher.

A fost, de asemenea, dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin, a colaborat cu BBC Scottish Orchestra, Ensemble Orchestral de Paris, Orchestre Lamoureux, Orchestra Națională din Porto, Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestrele Filarmonicilor din Strasbourg și Bruxelles și “Israel Kibbutz” Orchestra.

Cristian Oroșanu colaborează frecvent cu Orchestra Națională Radio, dar și cu Operele Române din București și Cluj-Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii Brașov.

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tânără și dinamică, ce a luat ființă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambițios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public.

Membrii orchestrei au fost aleși pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreți ce activează în cadrul orchestrelor brașovene ale Filarmonicii și Operei Brașov.

Kamerata Kronstadt sprijină atât proiecte sociale ale Brașovului, prin susținerea unor concerte caritabile, cât și proiectele educaționale, în vederea formării muzicale a publicului brașovean foarte tânăr, prin susținerea unor concerte dedicate exclusiv copiilor.

Prețul unui bilet la “Concertul verii” este de 80 de lei, se mai precizează în comunicatul de presă.