Conditii excelente de schi in judetul Alba

528

Zăpada de pe pârtii și din zonele de off-piste la Șureanu, în Munții Sebeșului, la 2.000 de metri altitudine, este excelentă și se poate schia în condiții de iarnă autentică, chiar dacă e trecut de mijlocul lunii martie.

“Iarna continuă la Șureanu, în pofida primăverii de la șes. Este cea mai simplă constatare care se poate face, pentru perioada 17-23 martie 2017, cu privire la sezonul de schi de la Șureanu. A nins, va ninge în continuare, iar zăpada de pe pârtii și din zonele de off-piste este acum excelentă, mai ales dacă ținem cont că am trecut, deja, de mijlocul lui martie. Prin urmare, haideți la schi, cât se mai poate, pentru că se poate schia în condiții de iarnă autentică”, a afirmat Rareș Tileagă, monitor Școala de schi ‘Pași Liberi’.

Sunt deschise șase din cele opt pârtii, în cea mai mare parte a lor acestea fiind acoperite de zăpadă proaspătă, excelentă pentru schi. “Inclusiv în zonele vaste de off-piste se poate schia, pentru că omătul e proaspăt așternut. Cu alte cuvinte, s-ar putea spune că se schiază acum la fel de confortabil, dacă nu chiar mult mai bine, ca în ianuarie. Iar dacă va ninge în acest weekend, vom avea încă un strat proaspăt de zăpadă, săptămâna viitoare”, a mai spus Rareș Tileagă.

La Șureanu, unul din cele mai vaste domenii schiabile din țară, cu pârtii în lungime de 11 kilometri, a fost prezent în acest an în mai multe rânduri și președintele Klaus Iohannis.

Și la Arieșeni, în Munții Apuseni, la 1.400 de metri altitudine, cu toate că zăpada nu mai este la fel de bună ca în miez de iarnă, încă se poate schia bine. “Pârtiile sunt încă acoperite de mult omăt, bine bătătorit, așa că sezonul continuă în mod cert“, a menționat Rareș Tileagă.