Congresul anual ”De la fermieri pentru fermieri”, ediția 2024

8

Evenimentul anual al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, Congresul ”De la fermieri pentru fermieri”, a avut loc joi, 8 februarie 2024, la Paradisul Verde Events, Corbeanca și s-a bucurat de o înaltă apreciere în rândul fermierilor și specialiștilor din agribusiness. Acțiunea a reunit peste 500 de participanți care au avut oportunitatea de a se informa cu privire la ultimele noutăți din domeniu și de a dezbate cele mai actuale teme și tendințe ale agriculturii din România în context european.

Congresul a debutat cu prezentarea noii conduceri a Forumului APPR, aleasă democratic în următoarea formulă:

    • Theodor Ichim (APAD Constanța)  – Președinte;
    • Silviu Mihai (ACCPPT Ialomița), Teofil Dascălu (ACCPT Vrancea) și Tiberiu Stan (ACCPT Iași) – Vicepreședinți;
  • Iulia Blagu (ANFA – Asociația Națională a Femeilor Fermier), Arnaud Perrein (ACCPT IL), Cătălin Scutaru (ACCPT Vrancea), Cristian Stoica (ACCPT IS), Adrian Mocanu (Prahova), Marius Scarlat (ACCPT IS), Adrian Georgescu ( ACCPT IL), Mihai Sadîca (APAD CT), Arnaud Charmetant (AIDER) – Membri ai Consiliului Director;

De la fermieri pentru fermieriConferințele Embryo și AgroPolicy au adus în fața fermierilor speakeri de renume din rândul celor mai performante companii producătoare de semințe la nivel mondial, noi metode de a produce sămânță în manieră cât mai sustenabilă, precum și cele mai relevante teme asociate politicilor agricole europene.

Ca de fiecare dată, congresul a celebrat și performanțele anului 2023 la producția de porumb, reunite în cadrul concursului ”PORUMBUL DE AUR 2023”:

Cea mai bună producție de porumb, categoria neirigat, 2023: 

  • Ferma: Super Sev Agromec SRL, producție 13.400kg/ha, hibrid P9241 – FAO 330

Cea mai bună producție de porumb categoria irigat, 2023

  • Ferma: Iolde Farms, producție 15.819kg/ha, hibrid DKC5830 450 – 490 FAO.

„Ediția a IX-a a Congresului FAPPR a fost un succes care se datorează, în primul rând, fermierilor care ne-au onorat cu prezența și cărora le mulțumim. Mulțumim reprezentanților presei, care ne-au fost alături. Standardul înalt și consistența subiectelor discutate la conferințele de profil nu ar fi fost posibile fără o relație constantă și un dialog deschis cu partenerii noștri din rândul producătorilor și amelioratorilor de sămânță”, a declarat Cristina CIONGA, Director Adjunct al FAPPR. 

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România este o structură profesională federativă formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. Forumul APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România afiliate.

Pentru informații suplimentare: comunicare@forumulappr.ro