Constantin: 34.000 de animale din România sunt crescute în sistem bio

598

Potrivit ministrului Agriculturii, pe zona de zootehnie, din 2010 și până în prezent, creșterea efectivelor care sunt în acest sistem a fost de 60%. În prezent, în sectorul de bovine sunt 34.000 de animale crescute în sistem bio. Acest sector implică și pășunile și hrana aferentă.

De asemenea, există 121.000 de ovine și caprine și 58.000 de păsări crescute în acest sistem. În apicultură există 81.000 de familii de albine în sistem ecologic. Potrivit ministrului Agriculturii, 10% din vinurile produse în România sunt realizate în sistem ecologic.

„Piața pentru produse bio, pentru agricultură ecologică, s-a dezvoltat foarte mult în ultimul timp. Aici nu mă refer numai la exporturi. Știm foarte bine că acest concept s-a dezvoltat în România pentru că la început toate produsele pe care le fabricam în această modalitate ecologică se exportau. Astăzi, pe lângă piața externă, care este într-o creștere extraordinară, sunt fericit să văd că și pe piața românească produsele au o căutare foarte mare și oamenii se orientează din ce în ce mai mult către astfel de produse, mai ales din perspectiva sănătății umane”, a mai spus Daniel Constantin. (AGERPRES)