Constantin: În agricultură, lucrurile trebuie făcute…pas cu pas

587

Întrebat când ar trebui să fie gata planul conform căruia 1.200.000 de hectare să beneficieze de irigații, ministrul Daniel Constantin a răspuns că lucrurile trebuie să fie făcute … pas cu pas, făcând o ușoară aluzie la autobiografia președintelui Klaus Iohannis, publicată la sfârșitul anului trecut.

“Primul pas în vederea modernizării sistemului național de irigații este reabilitarea intrastructurii pe care o avem, principală și secundară”, a declarat ministrul.

Al doilea pas este ca Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Îmbunătățiri Funciare – ‘ISPIF’ București să treacă în subordinea Ministerului Agriculturii, a declarat pentru Jurnalul de Agricultură, Daniel Constantin.

“Sa sperăm că o să treacă cât mai curând, prin Ordonanță de Urgență, în subordinea ministerului Agriculturii. Astăzi e o instituție care are un patrimoniu uriaș, binecunoscută în toată lumea, dar, din păcate, are foarte multe datorii. Nu are resurse nici să schimbe o clanță la ușă. Trebuie să redăm acest institut absolut necesar, care trebuie să proiecteze sisteme de irigații acolo unde nu avem sursa principală de apă Dunărea”, a declarat pentru AGRO TV ministrul Agriculturii.

Un al treilea pas pentru modernizarea sistemului de irigații este, în viziunea lui Daniel Constantin, punerea în valoare a barajelor de colectare pe care le avem în momentul de față.

“Au fost proiectate la un moment dat și cu acest rol, de irigații. Numai că n-am avut apă suficientă, probabil, și de-a lungul timpului s-a folosit această sursă”, a conchis ministrul Agriculturii (Sursa: agro-tv.ro).