Constantin: Sunt multe de făcut pentru ca produsele românești să fie vizibile pe piață

582

Cea mai mare producție a României s-a înregistrat în 1989, după cum arată statisticile, însă trendul este unul ascendent și în prezent, a subliniat într-un interviu acordat Jurnalului de Agricultură.

“N-avem garanția că lucrurile au stat așa în realitate, dar statistic, recordul a fost în 1989. Valorile din 2013, 2014 sunt apropiate celor din acel an și depășesc cu mult pe cele din ceilalți ani, de dinainte de 1989”, a completat ministrul Agriculturii Daniel Constantin, într-un interviu acordat Jurnalului de Agricultură.

“Vizibil sau nu, agricultura românească a progresat într-un ritm accelerat după anul 2007, de când a aderat la Uniunea Europeană”, este de părere oficialul de la Agricultură, care a declarat pentru Agro TV că mai sunt încă multe de făcut astfel încât produsele românești să fie mai vizibile pe piață.

“Se vorbește de legea cu 51% produse pe rafturile marilor magazine. Vreau să vă spun un lucru: cu sau fără lege, România produce astăzi cât să satisfacă necesarul de consum. Problema este că produsele respective se comercializează fie în piețe, fie pe marginea drumului, în locuri neorganizate, fie pentru autoconsum, nu avem încă acele centre de colectare, sortare, ambalare, etichetare sau de condiționare a produsului respectiv, ca să îl găsim 12 luni pe an.”

Această organizare și identificare de piață este viitoarea politică agricolă, potrivit ministrului Agriculturii. (Sursa:agro-tv.ro)