Constantin: Suprafețele cultivate în sistem ecologic din 2010 până în prezent au crescut cu 37%

483

Suprafețele cultivate în sistem ecologic din 2010 și până în prezent au crescut cu 37%, dar ponderea rămâne mică, de 2,1%, dacă este raportată la totalul suprafețelor agricole, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la o conferință de specialitate.

„Acest sector este în faza incipientă de dezvoltare, dacă mă uit la suprafața pe care o avem. Doar 2,1% din suprafața agricolă a României este în sistemul de agricultură ecologică. Sigur că cifra de 290.000 de hectare este impresionată și este bună, dar ca procent cred că avem un spațiu foarte mare pentru a ne dezvolta. Potențialul acesta a fost văzut și de oamenii de afaceri care vin și investesc fonduri proprii, dar în egală măsură caută și oportunități de finanțare, și nu mă refer la mediul bancar, ci la fondurile europene nerambursabile pe care le avem la dispoziție”, a spus Constantin.

Conform acestuia, suprafețele cultivate în sistem ecologic din 2010 și până în prezent au crescut cu 37%.

Numărul de operatori în agricultura ecologică a crescut, de la 1.000 de operatori la 25.000, iar acum pare că s-au stabilizat undeva la 13.000-14.000 de operatori. (AGERPRES)