Constantin: Va trebui să ne gândim cum să organizăm agricultura şi cum să găsim pieţe de desfacere

521

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a explicat pentru AGRO TV care sunt facilităţile de care ar putea beneficia fermierii care intră în cooperative agricole, dacă proiectele propuse de echipa sa vor trece de Parlament, până la finalul acestui an.

“Agricultura va creşte ca nivel de producţie. Ne apropiem de cifrele pe care le vrem, să putem hrăni 37 milioane de oameni. După ce ne vom ocupa de aceste probleme va trebui să ne gândim cum să ne organizăm mai bine şi să găsim pieţe de desfacere. La Legea Cooperativelor am lucrat toată vara. Vrem să oferim o serie de facilităţi. Coooperativa pe ansamblu, ca să fie stimulată, trebuie să comercializeze în comun 50%, iar pentru mărfuri sunt scutiri de taxe. Scutirea pe impozitul pe proprietate, pe terenuri, pe maşini, pe animale, este o altă facilitate pentru cooperative

Sunt lucruri pe care le discutăm, suntem cu ele la Ministerul de Finanţe ca să vedem ce putem face şi aşteptăm legea, fiindcă nu o putem trece ca ordonanţă de urgenţă”, a declarat ministrul în cadrul unui interviu acordat pentru Jurnalul de Agricultură.