“Consumatorul este fortat sa cumpere marfa proasta din supermarket”

390

Marti seara, in cadrul emisiunii Agricultura la Raport, Ovidiu Ghinea ii are ca invitati pe Gheorghe Vlad, presedintele CATAR, si Paul Anghel, director general in cadrul ANPC.

Potrivit lui Paul Anghel, cele mai des intalnite nemultumiri sunt calitatea indoielnica, contrafacerea si modul de depozitare. “Noi supraveghem permanent piata. In ceea ce priveste domeniul alimentar, am intreprins actiuni la adresa unor practici comerciale incorecte in ceea ce priveste promotiile. Sunt anumite produse care se comercialieaza 5 + 1 sau 3 + 1, insa pentru acestea nu exista si varianta la bucata, astfel incat consumatorul sa afle care este pretul real”, a declarat Paul Anghel, care a semnalat si faptul ca romanii si-au luat multe tepe in ultimii ani, iar acum sunt mult mai precauti.

Aflat de partea cealalta a baricadei, Gheorghe Vlad, ca reprezentant al celor care vand legume in piete, si-a aratat nemultumirea fata de comportamentul autoritatilor. “Ar fi bine sa se faca o comisie a institutiilor statului, a consumatorilor si a noastra, a producatorilor”, este de parere seful CATAR, care a precizat faptul ca produsele din piete sunt mult mai bune decat cele din supermarket.

“Gasim vinete la doua kilograme, cu o culoare nespecifica. Asta intalnit in supermarketuri. Noi, care venim cu marfa sanatoasa, dar care arata normal, ceea ce inseamna fara aspect comercial, nu avem loc pe piata. Consumatorul este fortat sa cumpere produsele din supermarket pentru ca vine tarziu de la serviciu si nu mai are cum sa mearga in piata. Astfel, cumpara marfa proasta, la un pret care nu are legatura cu realitatea”, a spus Vlad, nemultumit si de faptul ca ANPC nu controleaza mai mult marile lanturi de magazine.