Home Viata la tara Continua alunecarile de teren in judetul Galati! Localnicii se bucura! Spera sa...

Continua alunecarile de teren in judetul Galati! Localnicii se bucura! Spera sa iasa din Moldova

667 views

O alunecare de teren produsă în urma precipitațiilor abundente de săptămâna trecută, în localitatea gălățeană Suceveni, avansează către trei gospodării, aflate la doar 20 de metri distanță, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță.

Potrivit acestuia, alunecarea s-a manifestat la început prin prăbușirea unei porțiuni din malul pârâului Oarba și a avansat doi metri dinspre pârâu către gospodăriile sătenilor, distrugând o porțiune dintr-o plantație de viță de vie.

Chiriță a spus că, deocamdată, nu se impune evacuarea celor trei case din apropiere, însă zona a fost împrejmuită, s-a interzis accesul oamenilor și animalelor și s-au montat țăruși-martor pentru a se măsura viteza de deplasare a alunecării.

Aceasta este a doua localitate din județ în care s-a produs o alunecare de teren, după ce la sfârșitul săptămânii trecute, în satul Izvoarele, a avut loc o alunecare de teren la o distanță de 50 de metri de cinci case cu 14 locatari. Deși alunecarea avansează zilnic cu 30-35 de centimetri, deocamdată nu s-a luat măsura evacuării persoanelor de acolo, zona fiind împrejmuită și securizată. Localnicii din zonă, conform autorităților, vor fi evacuați dacă fenomenul va pune în pericol structura de rezistență a locuințelor.

Tot din cauza precipitațiilor abundente, traficul rutier a fost închis pe DJ241G, km 9+650 km și km 9+800, între localitățile Țepu și Țepu de Sus, existând rute ocolitoare. În zona menționată, terenul s-a surpat, iar pentru r