COOPERATIVA AGRICOLA „TARA MEA” SI CRESCATORII DE OVINE AU PUS BAZELE UNUI PARTENERIAT

505

Vineri, 30 martie 2018, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut loc ședința de lucru dintre reprezentanții Cooperativei agricole „Țara mea” și reprezentanții organizațiilor semnificative din sectorul de ovine, la care au participat ministrul Agriculturii, Petre DAEA, împreună cu secretarul de stat Daniel Botănoiu și directorul general al Agenției Naționale de Zootehnie, Iacob Lelior.

Pornind de la ideea campaniei naționale de informare și promovare a consumului de carne de oaie, „Alege Oaia!”, cooperativa „Țara Mea” a venit în sprijinul crescătorilor de ovine cu propunerea unui parteneriat ce presupune facilitarea accesului pe piața marilor lanțuri de magazine. Prin această asociere, crescătorii de ovine vor avea mai multe avantaje, printre care accesul la piața de desfacere, consiliere în dezvoltarea capacității de producție, un preț corect pornind de la raft, etc.

În urma discuțiilor, crescătorii de ovine și-au manifestat interesul față de asocierea cu Cooperativa agricolă „Țara mea”, exprimându-și disponibilitatea de a pune cât mai repede în aplicare cele discutate în cadrul întâlnirii.

La întâlnire, reprezentanții cooperativei ”Țara mea” au expus caserole cu carne de oaie – pulpă de miel cu os, cotlet de miel, coaste de miel, mușchiuleț de miel, contrafile de miel ce se vor regăsi în cel mai scurt timp la raft. Prin această asociere, MADR dorește crearea unui model de colaborare națională, prin care consumatorul român să poată beneficia de produse de cea mai bună calitate, disponibile pe rafturile marilor lanțuri de magazine.